Widziałem to gdzieś w jakimś japończyku tylko już nie pamiętam jakim, gdzie od jakiś obrotów wszystko było czerwone. Czy można gdzieś dostać diody dwukolorowe? Bo takie zwykłe elektroniczne są w 2 kolorach, ale takie dedykowane do aut nie bardzo występują. Zastanawiałem się też czy jeśli połowę żarówek zastąpię diodami białymi, połowę na czerowono (w jednej chwili będzie świeciła tylko połowa z dostępnych lampek) to czy będzie wystarczająco jasno? Strasznie mi się spodobało takie rozwiązanie
[ Dodano: Sob 19 Lut, 11 09:47 ]
Zamieszczone przez Voit
To chyba dość mocno wkurzające, taka choinka przed oczami.
...Ale może laski na to lecą.
:wink:
Czemu wkurzające i czemu choinka? Przecież nie kręcisz samochodu non stop do oporu, a założyłem że powinno się to zapalać ok 6000 rpm
Jak dla mnie to zmiana podświetlenia licznika jest bez sensu. Taka czerwona lampka powinna znajdować się gdzieś na górze deski rozdzielczej, tak by patrząc do przodu przez szybę ( jak się kręci na maksa < ściganko > to zazwyczaj jest się skupionym na patrzeniu przed siebie a nie na zegary ) było ją dobrze widać.
Subaru, może niedokładnie napisałem. Ta lampka montowana jest na górze/na wierzchu deski rozdzielczej, w pobliżu szyby. Jak patrzysz do przodu przez szybę to dużo łatwiej jest ją zauważyć niż zmianę koloru na wskaźnikach ( szczególnie w ciągu dnia przy mocnym oświetleniu ).
Komentarz